Mark Webber: biografie, carrière en prestaties

Mark Webber - de Australische renner, bekend van zijn optredens in "Formule 1", alsmede proefprojecten fabrieksteam "Porsche", in het kader waarvan hij de wereldkampioen Series race uithoudingsvermogen. Op dit moment, samen met Christian Horner - een van de leiders van het team MW Arden, die in de GP3 Series.

Mark Webber biografie en feiten van het leven

Toekomstige piloten "Formule 1" werd geboren in augustus 1976 in de Australische stad Kuinbiane. De vader van de jongen werkte als verkoper van motorfietsen, dus het is geen wonder dat Marcus zelf op jonge leeftijd raakte geïnteresseerd in technologie en alles wat daarmee samenhangt.

Vanaf de leeftijd van vijftien Webber verscheen in de Australische karting kampioenschappen, en in 1993 won zelfs het. Samen met deze man maakte een levend rij-instructeur.

Brand succes in de karting is niet onopgemerkt gebleven. In twintig jaar heeft hij verscheen in de Britse "Formule Ford" als een onderdeel van Van Diemen team. In het kampioenschap van 1996 won jonge Australiër de finale op de tweede plaats en won de titel "Rookie of the Year". Het volgende seizoen leverde hem de vierde plaats in de "Formula 3".

In de komende jaren, Mark Webber scoorde een aantal overwinningen in verschillende series, van de "24 Uren van Le Mans" en eindigt met optredens in "Formule 3000". De man had zeker het talent, dus gestaag nadert het moment dat hij werd verondersteld om zijn debuut te maken in de belangrijkste raceklasse - auto's "Formule 1".

Naast optredens in de F-1, de Aussie is de organisator van de jaarlijkse wedstrijd, waarvan de opbrengst gaat naar het goede doel. Daarnaast is de ex-piloot moest zijn hand te proberen in het schrijven activiteit, het vrijgeven van de 2010 boek waarin de hoogtepunten van het afgelopen seizoen zijn beschreven.

debuut "Formule 1"

Zijn eerste race in de World Series belangrijkste Webber doorgebracht in een reeds volwassen leeftijd door de normen van de professionele sport. Op 26-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor Minardi, waar de Brand, als de eerste piloot, nodigde bekende op het moment functionaris Paul Stoddart. De eerste poging kwam niet uit klonterig komen, maar, spreken voor het team-outsider en finishiruya bij relatief hoge posities, de test ballen, Mark was in staat om slechts een enkele race te maken.

Volgend seizoen, de Australische renner doorgebracht in "Jaguar", waar hij de leiding zeven keer te eindigen in het "spektakel" zone en een definitieve tiende plaats in het rijderskampioenschap. Na de komst van het Britse team Webber resultaten zijn verbeterd en dat ze twee keer werd de zevende in het constructeurskampioenschap.

De overgang naar het Red Bull Racing

In 2005 werd een nieuwe piloot van het team, "Williams", was Mark Webber. Rider bracht twee seizoenen in het Britse team, maar op het podium van alle tijden steeg slechts één keer - bij de Grand Prix van Monaco. Potentieel sterke piloot kon geen consistente resultaten op de auto, ervaring chronische problemen aan te tonen met de motor, zodat de Australische Christian Horner heeft het aanbod om het seizoen 2007 start in het Oostenrijkse "stabiel", "Red Bull" geaccepteerd.

De eerste maanden van het nieuwe team voor Mark Webber kwam gemengd. Aan de ene kant, de Australische wederom consistent aangetoond hoge resultaten en was in potentie een van de kanshebbers voor de titel in de komende jaren. Echter, de piloot was bij een ernstig ongeval thuis, en werd gedwongen om het seizoen van 2008, die van invloed zijn op zijn fysieke conditie had missen.

De eerste successen

In 2009, Webber maakte zijn eerste carrière pole, en een dag later - en de eerste overwinning. Het gebeurde in de Duitse Grand Prix, en tot het einde van het kampioenschap van de Aussie in geslaagd om nog een race te winnen.

Het volgende seizoen was misschien wel de meest succesvolle in de carrière van Mark Webber. "Formule 1" in 2010 bracht de ruiter 10 podia, waaronder vier overwinningen in diverse stadia. De strijd om de eerste plaats werd vochten tot de laatste race, maar des te meer succes van het seizoen bleek een jonge en talentvolle Duitser Sebastian Vettel zijn.

uittrede in F1

Sinds 2011 th Webber weer concurreren met de beste renners van de belangrijkste race-serie, maar eindigde op de derde plaats. De inrichting van het kampioenschap aan de Australische werd de Grand Prix van China. Eerste Mark wegens technische problemen mislukte kwalificatie toonde echter de wonderen van vliegen rechtstreeks tijdens de race en eindigde op de derde plaats. In de laatste Grand Prix van het seizoen scoorde Webber zijn zevende overwinning in de "Formule 1".

In 2012, de Australische renner was verkeerd vaker dan normaal, en als gevolg daarvan het jaar eindigend op een ongebruikelijke voor zichzelf, omdat de prestaties van "Red Bull" is op de zesde plaats.

In 2013, in de loop van het seizoen, Mark Webber zei dat de huidige Cup zijn laatste in de "Formule 1" zal zijn. De Aussie moeite om een ​​strijd voor het kampioenschap, maar zijn teamgenoot op de "vleugels" had een fenomenale seizoen en uitgegroeid tot de onbetwiste kampioen lang voordat de wedstrijd. Ten tweede wordt gedurende Spanjaard Alonso. Na voltooiing van de Braziliaanse Grand Prix Australiër maakte een ereronde, waarin hij was ingenomen met de vele duizenden leger van fans.

Statistieken Mark Webber in de "Formule 1"

Australische piloot in de belangrijkste raceklasse bracht twaalf seizoenen. Van 2002-2012 speelde hij in vier verschillende teams, maar de populariteit en roem natuurlijk bracht hij zeven jaar als een deel van de Oostenrijkse "stabiel" Red Bull Racing. Ach, hij had geen kampioen te worden, maar Webber is altijd al een storm geweest en de autoriteiten niet hen in staat stellen om af te dalen.

Als onderdeel van de "Red Bull" het resulteert onder de indruk stabiliteit. 3-4 plaatsen aan het einde van het seizoen zijn gemeengoed geweest voor hem, en het slechtste resultaat van het seizoen vond plaats in 2012 - toen de Australische duurde slechts zes geldige lijn. Net formulaic carrière Mark Webber 42 keer op het podium, waaronder negen keer hij voor het eerst eindigde in de verschillende stadia van de Grand Prix. Het is opmerkelijk dat slechts één circuit, de Australische won twee keer - dit gebeurde in de Italiaanse Grand Prix in Monza.